IT-servicedesk har ny rekord på brukertilfredshet

Nyhetportlet

Bilde av tre personer som gir hjelp på pc.

IT-servicedesk har ny rekord på brukertilfredshet

I den årlige brukertilfredshetsundersøkelsen som IT-servicedesk gjennomfører svarer 93% at de var fornøyde med hjelpen de fikk. Dette er en ny rekord, og viser til den sterke veksten i fornøyde brukere de siste årene.

- Jeg er enormt stolt over den innsatsen som gjøres hver dag av alle våre ansatte på IT for å sikre gode brukeropplevelser og økt servicegrad på tvers av våre tjenester. Det veldig gledelig å se at dette blir lagt merke til, sier seksjonssjef for Kunde og Servicedesk (KOS), Susanne Sandvær. 

KOS er en gjeng med brukerfokuserte IT-folk som til daglig jobber med blant annet i å bistå brukere med feilhåndtering og veiledning, produsere brukerkommunikasjon og selvhjelpsinnhold, hendelseshåndtering og IT-bestillinger.  

- Vi har vært sterkt preget av korona-pandemien, på lik linje med veldig mange andre på OsloMet. Vi har, opptil flere ganger, måttet kaste oss rundt å finne gode løsninger knyttet til IT-utstyr, veiledning og sikker og stabil drift for brukerne våre, fortsetter Susanne. 

Utviklingsarena for lærlinger og studenter 

En av tjenestene KOS leverer er IT-servicedesk, dette er ITs primære kontaktpunkt mot studenter og ansatte. Her er det en gjeng med dyktige studentassistenter og lærlinger som betjener førstelinjen, med et sterkt faglig miljø i bakkant.  

- Vi er opptatt av å tilby en læringsplattform for studenter, og IT-servicedesk er en av de mulighetene som kan være med å utvikle kompetansen og forståelsen for å tre inn i arbeidslivet ved endt studier, sier Nithan Karan, Service Desk Manager og faglig leder for IKT-lærlinger.   

Serviceløftet til KOS 

Noen av tilbakemeldingene i undersøkelsen var: 

  • IT-service er mine helter, og jeg er så fornøyd med hvordan de som jobber der alltid er tålmodige og hjelpsomme, forklarer og "fikser" det som er problemet! Takk til de som jobber der!  

  • Får masse skryt av de ansatte som jeg har ansvar for. Opplever at de har blitt fulgt ekstra godt opp under pandemien. Bra jobba alle sammen! 

Serviceløftet til KOS er å skape en enklere digital-hverdag for alle brukere på OsloMet. Her jobbes det med å vurdere, ved hjelp av blant annet brukerinnsikt, muligheter som kan bidra til dette.  

- Vi har fått inn mange nyttige innspill i undersøkelsen som vi vil bruke i kartlegging av videre utvikling av vår servicestrategi og tjenestetilbud. Vi ser også at en del innspill går på tjenester som er per dags dato ikke del av ITs ansvar, her må man se på hvordan vi på OsloMet kan skape tjenester som er tydeligere og bedre kommunisert ut. Forventningene til våre tjenester er i evig endring og vi må sikre at vi også er i kontinuerlig endring for å møte de nye behovene, sier Susanne.