Huskeliste før semesterstart

Vet du hvordan du går fram for å importere innhold fra tidligere emner i Canvas? Her er en liten sjekkliste over ting du som underviser bør ha klart før begynnelsen av et nytt semester.

Publisér Canvas-emnet allerede nå

Slik publiserer du i Canvas-emnet. Først når du publiserer emnet, blir det synlig for studentene i Canvas. Derfor anbefaler vi deg å publisere emnet selv om du ikke er ferdig med undervisningsinnholdet eller mangler pensumlisten. Innhold som er under arbeid kan stå som upublisert, selv om emnet er publisert.

Tips: Legg gjerne ut en beskjed i ditt Canvas-emne dersom emnet ditt ikke er ferdig enda. Det øker studentenes tillit til at alt er som det skal være, og antall henvendelser fra studenter reduseres.

Trenger du hjelp? Kontakt DIGIN eller din Canvas-superbruker.

Importér innhold fra tidligere emner i Canvas

Når du skal lage nye emner for neste semester, ønsker du kanskje å kopiere innhold fra et annet emne. Slik går du fram for å importere innhold fra et tidligere emne.

Godkjenn pensumlista

Vil du at studentene dine finner pensumlisten sin på nett og i Canvas? I så fall bør du som ansvarlig for pensumlisten godkjenne ditt pensum for emnet ved å trykke "Send pensumliste" øverst i menyen på pensumlisten i Leganto.

Finn mer informasjon om pensumlistesystemet på denne siden.

Sjekk timeplanen

For deg som underviser kommer undervisningstimeplanen din automatisk inn i din Outlook-kalender. Finn veiledninger til timeplansystemet TP på denne siden.

Studentene finner timeplanen sin på «Min side» på student.oslomet.no. Hvis du vil sjekke hvordan timeplanen vises for en av dine studenter, kan du se dette her https://student.oslomet.no/timeplan/-/timeplan/s235861 – bytt ut studentnummeret i slutten av denne lenken i nettleseren for å se timeplanen til en gitt student.

Slik svarer du når studentene spør i forbindelse med semesterstart

Her finner du svarene på de vanligste spørsmålene studentene dine stiller deg i forkant av neste semester.