Droppe til innhold

Nyheter

Høstens språkkaféer for ansatte i gang!

Høstens språkkaféer for ansatte i gang!

OsloMets språkkafé for ansatte er blitt et populært møtested for både norske og internasjonalt ansatte. Et månedlig pusterom for travle akademikere hvor man får møte det mangfoldige kollegiet ved universitetet vårt.

Norsk og engelsk er bare to av språkene som praktiseres her, deltakere møter også opp for å snakke fransk, tysk, russisk, italiensk, portugisisk, spansk m.m. Uansett hvilke språk du ønsker å praktisere, så garanteres en varm velkomst (og noe varmt og godt i koppen!).

Kåseri

Hver kafé åpnes med et kort og «lettbeint» kåseri med tematikk rundt livet på OsloMet, livet i Norge eller i norsk høyere utdanning. Semesterets første kafé åpnet i september med et innlegg ved Laurence Habib, instituttleder ved Institutt for informasjonsteknologi. Habib tok for seg noen morsomme betraktninger rundt det å komme fra Frankrike og samtidig lede et institutt i Oslo.
Neste café holdes 10. oktober, og da er det synet på barn og barndom i Norge som er temaet, ved stipendiat Lynell Chvala. I november vil det være et kåseri med temaet “De norske konseptene kos og hygge”, og i desember blir det juletema.  

Trene snakketøyet

Det er flere grunner til at ansatte velger å komme på språkkaféene. Noen ønsker å trene opp og vedlikeholde kompetansen sin i ulike språk, noen ønsker å friske opp engelsken sin før en konferanse, noen ønsker å øve på å snakke norsk, og noen ønsker ganske enkelt å bli inspirert av språkmangfoldet. Felles for alle er opplevelsen av et varmt og hyggelig miljø, med gode muligheter til å knytte nye kontakter, treffe nye kollegaer og stifte nye vennskap. Ta gjerne med en kollega eller to den 10. oktober, velkommen skal dere være!
 
Kaféene arrangeres av Enhet for akademisk språkpraksis (AKS)