Droppe til innhold

Nyheter

Har studentene dine sovet godt nok?

Søvnuke: Studenters søvn står i fokus denne uka på OsloMet. Studentene kan bidra med spørsmål om søvn som forskerne kan finne svaret på. (Foto: pixabay.com)

Har studentene dine sovet godt nok?

Norske studenter strever med søvnen. Denne uka arrangerer forskningsgruppa Livskvalitet søvnuke på OsloMet, og studentene inviteres til å foreslå hva det burde forskes på.

Visste du at norske studenter strever mer med søvn enn andre voksne? Tegn på dette er avbrutt søvn, vansker med å sovne og en følelse av å ikke være uthvilt. Tall fra SHOT-undersøkelsen viser at studenter strever med søvnen sin. 

Søvnuke på OsloMet 

Forskningsgruppa Livskvalitet arrangerer denne uka søvnuke på OsloMet for å bevisstgjøre studenter på egen søvn. Forskergruppa gjør dette som en del av et forskningsprosjekt der de benytter behovsidentifisert forskning. Dette innebærer at studentene selv skal få komme med innspill om hva de ønsker at en forsker på knyttet til søvn og livskvalitet. I søvnuka vil det derfor også være mulighet for studentene til å sende inn sine ønsker til “forskningsspørsmål” eller spørsmål man ønsker at forskerne skal ta med seg videre. 

Forskerne setter stor pris på all hjelp de kan få med å få studentene til å svare. Studenter kan bes gå til denne saken: https://student.oslomet.no/siste-nytt/-/nyhet/sover-du-godt-nok- 

Skal sove i kantina på OsloMet 

Natt til torsdag og natt til fredag skal Kjersti Skarvang Olsen og Ask Johannes Grande sove i kantina i P32. Tror du de får en god natts søvn? Følg med på Facebook og Instagram for å se hvordan det går. 

chatbot-portlet