Resultater fra PULS 2-undersøkelsen

Nyhetportlet

Portrett HR Geir Haugstveit

Resultater fra PULS 2-undersøkelsen

68 % av de ansatte har svart på andre del av PULS-undersøkelsen som ble sendt ut i høst. Les resultatene om hvordan de har hatt det på hjemmekontor etter sommeren.

Hovedrapporten fra PULS 2-undersøkelsen som ble gjennomført blant alle ansatte ved OsloMet i november, er nå klar. Undersøkelsen hadde en svarprosent på 68%.  

– Jeg er glad for at vi også denne gangen har god deltakelse på undersøkelsen. Det er avgjørende for at vi kan komme med riktige tiltak for velferden til de ansatte fremover, sier rektor Curt Rice.  

Les presentasjon av funn i rapporten her. 

Hovedfunn

De største endringene siden siste undersøkelse er at flere ansatte oppgir at de har det utstyret de trenger for å jobbe hjemmefra. Ikke uventet er det nedgang på flere områder, blant annet er ikke underviserne er fornøyde med situasjonen med hel-digital og hybrid undervisning.  Sammenlignet med i juni ser vi følgende:

  • Flere ansatte har nå det utstyret de trenger for å kunne løse arbeidsoppgavene på en god måte på hjemmekontor
  • Godt over halvparten synes det har fungert godt på hjemmekontor siste tre måneder. Dette er en mindre andel enn i juni-målingen. 
  • Et klart flertall innen alle grupper av ansatte, sier at de ønsker å jobbe på hjemmekontor 1-2 dager i uken i en normalsituasjon 
  • Over halvparten opplever fremdeles at de har opplevd god kontakt og støtte fra kolleger. Dette er en mindre andel enn i juni. 
  • Halvparten har merket fysisk ubehag. Dette er økende andel.
  • Færre ansatte har vært mer fysisk aktive denne høsten. 
     

– Selv om som det har vært en nedgang på noen punkter så er det godt å se at det fremdeles er mange som synes det fungerer bra med hjemmekontor og tilrettelegging, når situasjonen er slik den er. At mer enn åtte av ti ledere synes det har vært spesielt utfordrende å være personalleder denne høsten, er et signal vi tar på alvor, sier rektor Curt Rice. 

Videre tiltak 

I tillegg viser Puls 2-undersøkelsen:

  • Over 8 av 10 ledere og 8 av 10 undervisere synes det har vært spesielt utfordrende å være leder eller underviser denne høsten. 
  • For flertallet av underviserne har det ikke fungert godt å undervise verken hel-digitalt eller i hybride undervisningsrom.
  • De som jobber med eget doktorgradsarbeid (stipendiater) synes det har fungert dårligst med hjemmekontor

– Dette er resultater tar vi på alvor og skal så absolutt se nærmere på, uttaler HR direktør Geir Haugstveit. Vi har lagt planer for å komme raskt i gang med å se på tiltak basert på det som nå fremkommer Puls 2- undersøkelsen. I oppfølgingsarbeidet ønsker vi også å trekke inn verneorganisasjonen. 

Det vil nå bli utarbeidet enhetsrapporter for fakulteter, sentre, og divisjonene i fellesadministrasjonen. Disse blir distribuert fortløpende via lederlinja i ukene 50/51/1. Det vil ikke være mulig for å bryte ned resultatene i mindre organisatoriske enheter enn dette. Dette er det samme prinsipp som for juni-undersøkelsen.

– Vi minner også om de tiltak som allerede er iverksatt etter undersøkelsen i juni og tenker at mange kan ha god nytte av å se gjennom disse, sier Haugstveit. 

Tips til hjemmekontor fremover