Ser på samling av administrative tjenester i P46

Nyhetportlet

Ser på samling av administrative tjenester i P46

Ser på samling av administrative tjenester i P46

Arbeidet som ser på å samle administrative tjenester i Pilestredet 46 har startet, og første steg er ombygging i 6.etasje. Ansatte og tjenestemannsorganisasjonene skal involveres i arbeidet.

Avdeling for eiendom ble høsten 2020 bedt om å utrede muligheten for å forbedre samhandlingen og samtidig få til smartere arealutnyttelse i bygget. Bestillingen kom fra divisjonsdirektør Asbjørn Seim og saken er behandlet i RD-møtet (rektoratet og direktør for digitalisering og virksomhetsstyring). Prosjektet er et resultat av både egne pågående prosesser i forbindelse med campusprogrammet, og føringer fra KD.

Endelig beslutning om hvilke enheter som vil være i P46 framover og hvordan lokalet skal utformes, er ikke tatt.

– Hensikten er å samle all administrasjon i ett bygg og skape et felles kontaktpunkt for disse tjenestene i første etasje i P6. Beslutningen om faktiske løsninger blir ikke tatt før de ansatte har gitt sine innspill, sier eiendomsdirektør Mariann Hole.

Prosjektet skal jobbe sammen med de berørte ansatte og organisasjonene for å få til en god løsning for de ulike etasjene, og er planlagt ferdigstilt innen utgangen av 2021. Endelig beslutning skal fattes av RD.

Tydelig ansattinvolvering

Prosjektet har til nå gjennomført informasjonsrunder med de berørte fagavdelingene, Arbeidsmiljøutvalget, de ansattes organisasjoner gjennom lokalt og sentralt IDF, og har fått invitasjon fra lokalt LAMU. Innen utgangen av uke 18 er de mest berørte fagavdelingene besøkt. Dette er Avdeling for IKT, FoU, økonomi, SDI, eiendom og HR. Prosjektet ser også på tilpasninger i lokalene til avdelingene for utdanning og SK. 

Fagavdelingene skal bli involvert og bidra til å påvirke løsningene som velges, blant annet skal ansatte i de aktuelle etasjene være med å tegne ut de nye lokalene. Prosjektet har valgt å hente inn interiørarkitekt ZINC, som OsloMet har rammeavtale med, for å finne de gode løsningene sammen med de ansatte gjennom arbeidsgrupper og workshops. Prosjektet vil ha dialog med bedriftshelsetjenesten og ta med deres innspill inn i prosessen. Representanter for de ansatte og leder av fagavdelingene skal i tillegg delta i å utarbeide risikoanalyse.

Alle får egen, fast arbeidsplass

Arealeffektivisering, og behov for flere nye arbeidsplasser, krever at vi sammen finner gode løsninger, som nødvendigvis må se annerledes ut enn det gjør i dag. Viktig i denne prosessen er at alle ansatte får en egen, fast arbeidsplass, og at arbeidsmiljølovens krav om minst 6 m2 per arbeidsplass overholdes. Dette handler om hvordan vi skal jobbe i fremtiden, om å tilrettelegge for fleksible arbeidsformer hvor vi i større grad vil kunne veksle mellom hvor vi jobber fra – fra kontoret, hjemmefra eller fra andre steder.

Tidslinjen

– 6.etasje er første steg i prosjektet og her starter vi med en prosess utover våren. Vi skal gjennomføre dette før vi ev. går videre med 5. og 4. etasje, og vil samtidig se på muligheten for å benytte lokaler i 1. etasje i P46 for samlokalisering av førstelinjetjenestene, sier Hole.

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om bakgrunnen for samlokaliseringen? Les notatet som har gått ut til de berørte fagavdelingene.