Kreftforeningens hederspris til Inger Utne

Nyhetportlet

Fotografi av Inger Utne

Foto: Benjamin A. Ward.

Kreftforeningens hederspris til Inger Utne

Professor Inger Utne ved OsloMet har fått Kreftforeningens hederspris for sin innsats for kreftsykepleierutdanningen i Norge.

Inger Utne er landets første professor i kreftsykepleie, og er ansatt ved Fakultet for helsevitenskap ved OsloMet. 

25. januar mottok hun den ene av Kreftforeningens to hederspriser, for å ha viet sin yrkeskarriere for å utvikle og styrke kreftsykepleieutdanningen i Norge. Begrunnelsen legger vekt på betydningen veiledning, undervisning og forskning innenfor kreftsykepleie har for at kvaliteten på helsetjenestene nå og i fremtiden. Den andre hedersprisen gikk til alle landets kreftsykepleiere i fellesskap. 

Les mer om begrunnelsen og prisvinnerne på Kreftforeningen.no

Rektor gratulerer

– Gratulerer til Inger Utne med Kreftforeningens hederspris, sier OsloMet-rektor Christen Krogh. 

– Mange av oss kjenner til hva en kreftdiagnose innebærer av påkjenninger både for pasient og pårørende, og det har alt å si å bli møtt av helsearbeidere med god kompetanse.  

– Utnes innsats for å utvikle utdanningen av kreftsykepleiere og dermed heve kvaliteten på helsetjenestene er et godt eksempel på hva universitetet OsloMets virksomhet handler om, nemlig å utvikle kunnskap og kompetanse som utgjør en forskjell for samfunnet og enkeltmennesker gjennom hele livet, sier Krogh.