Droppe til innhold

Verktøy og hjelp

Verktøy og hjelp

Kontaktpunkter for hjelp

Digitale basisferdigheter

Digihjelpen hjelper deg med digitale basisferdigheter i undervisning og administrasjon. Ta kontakt ved behov.

Generelle ferdigheter

Fraværsassistent (sette autosvar)

Lær å sette på automatisk fraværsmelding både i Outlook på jobb-PC eller i Outlook online via andre datamaskiner slik at du kan holde dine kolleger oppdatert om fravær og når du er tilbake.

Møtebooking i Outlook

Booke møterom og møter med flere i Outlook ved å bruke smarte funksjoner som viser om kolleger og møterom er tilgjengelig på tidspunktet.

Slå av pop-up varsler fra e-post

Lær å slå av pop-up varsler fra e-post når du presenterer fra din datamaskin. Pop-up varsler som kommer opp mens du viser skjermen din til andre utgjør en fare for å dele sensitiv informasjon som ikke er ment å være delt.

Bytte passord

Bli trygg på alle stegene i forbindelse med skifte av passord. Å kunne dette betyr å kunne fortsette å jobbe uten ulemper med mobile enheter eller trøbbel med trådløst nettverk/Eduroam. Det sparer deg for masse tid. 

Internettsøk med Google e.l.

Alle kan søke på nett, men det går an å bli enda flinkere til å finne relevant informasjon. 

Les gjerne om generelle tips om internettsøk.

Les også tips for google-søk

Hvordan man søker i vitenskapelige fagdatabaser kan du lære på Universitetsbiblioteket

Lagring

Hvordan lagre og finne igjen dine filer har du et godt system for oversikt er filene dine  tilgjengelige uansett hvor du er.

Skype

Det er lurt å lære hvordan du setter opp skype-samtaler med flere og hvordan du får til video og med skjermdeling. Skype-møter kan spare deg for tid du bruker til å gå fra bygg til bygg eller turer mellom studiestedene. 

Les mer om muligheter med Skype for business.

For undervisere 

Filer i undervisningen

Lær å legge filer til ditt filområde i OneDrive og  lenke dem opp i Canvas. Du kan også lage lenker til OneDrive-filer fra Canvas. Da slipper du å vedlikeholde filene flere steder.

Canvas som læringsplattform

Lær hvordan du tilrettelegger undervisning i Canvas.

Du finner også konkrete veiledninger i Canvas.  

Rombooking i timeplansystemet TP

Lær å booke grupperom i TP. Det er laget egen videoveiledning for booking av rom. Hvis du heller ønsker veiledning med tekst og bilde, er det også tilgjengelig.  Les mer om rombooking via TP.

Felles undervisningsrom

Det å beherske det tekniske utstyret er viktig for å kunne ha full fokus på undervisningen. Lær deg å håndtere lyd, lys og video samt koble opp din egen datamaskin i auditorier og felles undervisningsrom.  Auditoriehjelpen tilbyr opplæring i bruk av audiovisuelt utstyr i undervisningsrom og auditoriene. 

Powerpoint

Lær å tilpasse skjermvisning i PowerPoint, og bytte lysbilderatio for å tilpasse din presentasjon til ulike skjermer og projektorer.

Lær å bytte mellom forhåndsvisning og presentasjonsvisning på skjerm nummer to. Dette er spesielt viktig når du går inn og ut av en presentasjon for å vise andre applikasjoner underveis. Da slipper du at det du vil vise ligger på feil skjerm.

Videokonferanse

Videokonferanse er det nærmeste du kommer en personlig samtale med personer fra andre steder. Videokonferanseutstyr finnes i dedikerte rom.

Hvis du samarbeider med egen studenter, eksterne studenter eller andre lærere både internt og eksternt, kan du gjøre dette med via emnet ditt. Du finner egne veiledninger for Adobe Connect med mer i Canvas. Det finnes også en Adobe Connect webapplikasjon via Feide-innlogging. Ta kontakt med Medieseksjonen for veiledning og opplæring.

Kontakt

Du bestiller tid med Digihjelpen når det passer deg.


chatbot-portlet